Tuesday, May 13, 2008

Beijing

Donderdag 8 mei om 18:30u vertrokken naar Beijing. Eindelijk eens een heerlijk vlucht gehad, we hadden 4 stoelen met zijn 2-en! Bij aankomst werd bevestigd wat we al vermoedden, Marc was de enige man in het gezelschap met uitzondering van de reisbegeleider. Het lijkt leuk voor Marc maar de praktijk is anders hi hi!

We zijn naar het Qiuli Hotel gereden. De reisbegeleider (Jan Peter) heeft ons een sightseeing rondom het hotel gegeven. De eerste indruk is heel anders dan we verwacht hadden. Veel minder hoogbouw, veel groen en parken en vriendelijke Chinezen. We zijn de drumtoren opgeklommen en hebben de beltoren gezien. Elk halfuur werd er gedrumd op enorme drums en daarnaast was het uitzicht mooi.

De volgende dag hadden we een vrije dag in Beijing. Om 8:00u 's ochtends zijn we naar het Beihai park vlakbij het hotel gegaan. Erg bijzonder is het dat er een totaal andere wereld open gaat zo gauw je achter de parkmuren komt. Overal Chinezen die Tai Chi aan het uitvoeren zijn, mensen die op handen en voeten de rek en strek oefeningen doen, stelletjes die aan het stijldansen zijn, maar ook de Chineze variant van "goedemorgen Nederland" kom je tegen (mensen staan in een groep met gewichtjes te gymen). Ook worden de vogeltjes in een kooi uitgelaten. Wat erg hip is, is de variant van balletje hoog houden maar dan met een groot uitgevallen shuttle met veren.

Daarna zijn we naar het plein van de Poort van de Hemelse Vrede (Tian'an Men-plein) geweest en naar de Verboden stad. Jammer dat de zaal van de Opperste Harmonie werd opgeknapt, want we konden daardoor niet naar binnen. Daarbinnen is de fraai versierde troon waar de keizer gekroond werd te zien. De stad was erg mooi en indrukwekkend. Veel foto's gemaakt en veel Chinezen gezien! Om de stad van bovenaf te zien zijn we naar het Jing Shan-park tegenover de stad gegaan. Leuk klimmetje en het uitzicht was de moeite waard. Daarna zijn we nog naar de Lama Tempel geweest. Dit is het spectaculairste tempel complex van Beijing. Het werd in de 17e eeuw gebouwd en in 1744 tot een Tibetaans Lama klooster omgevormd. 's Avonds zijn we naar een Kung-fu musical geweest. Erg mooi, maar erg warm.

No comments: