Thursday, January 05, 2006

Berlijn is fijn! (dag 2)

Hierbij de foto's van dag 2. Het weer was mooier dan dag 1, maar het had beiden z'n charmes.



Fernsehturm
Midden in het stadscentrum van Berlijn staat deze 368 meter hoge TV-toren. Hij werd werd in 1969 gebouwd. Ooit was de toren een echt prestigeproject en de trots van Oost-Duitsland. Tegenwoordig is het een toeristische attractie met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. Dat merkte je ook wel. Wat een lange rij. Als we dit van tevoren hadden geweten, dan hadden we er never-nooit in gaan staan.



Het uitzicht is in het echt altijd mooier dan de foto laat zien, maar je krijgt een indruk.









Berliner Dom
Vlakbij de TV-toren ligt de Berlijnse Dom. Voor velen de mooiste kerk van Berlijn en in 1999 binnenin voor het laatst hersteld. Het is een protestantse kerk waarvan het orgel de belangrijkste bezienswaardigheid is van het interieur. Er stond weer een rij om naar binnen te gaan, maar na het TV-toren-avontuurtje hadden we daar geen zin meer in.



De Engel
Saskia kon haar creatieve geest even niet meer bedwingen en heeft al liggend in de sneuuw deze fantastische engel weten te ontwikkelen. Voor degenen die willen weten hoe dit precies tot standkomt, heb ik nog een leuke home video ;-)




Sony Center
Berlijn staat bekend als hippe stad en heeft ook moderne bebouwing. Op de Potsdamer Platz vind je het Sony Center waarvan de bouw in 2000 is afgerond. Zag er erg sfeervol zo net na de Kerst.

No comments: